„Igény és kreativitás”

25 éve gyakorlom reumatológus hivatásomat.

Tudományos fokozattal, Európa-kompatibilis végzettséggel, felső fokú angol nyelvtudással rendelkezem, az amerikai és az európai reumatársaság polymyalgia rheumatica munkacsoportjának állandó tagja vagyok. Tudományos és oktatói munkát egyetemi éveimtől kezdődően végzek a mai napig megszakítás nélkül. Több, mint 20 éve foglalkozom az 50. életév felett kezdődő gyulladásos ízületi megbetegedésekkel.

Gyakorló orvosi munkámra, több évtizedes tapasztalatomra alapozva 20 éve reumatológiai mikroklinikát alapítottam és vezetek, ahol szinte valamennyi mozgásszervi betegség komplex ellátása folyik.

Hiszem, hogy a betegek gyógyulásában a szakmai tudás mellett a bizalmon és a párbeszéden alapuló személyes jellegű orvos–beteg kapcsolat kiemelt szerepet játszik.

Blog

schzs_65e3093c25afe.png

Tudnivalók a csontritkulásról

A csontritkulás (oszteoporózis, OP) csontvázunk általános anyagcsere megbetegedése, melyben a csonttömeg fogy, a csontminőség romlik, így a csont teherbíró képessége és rugalmassága csökken, mindez fokozott törékenységhez vezet. A csonttörés kockázata ilyenkor már kis erőbehatás esetén is fokozott. A csonttörések...
Tovább
schzs_657d975108f58.png

A csípő ütközési szindróma

Minap a rendelőnkben régi, jelenleg már középkorú férfi betegem jelent meg, csípőfájdalommal, mely autóból való ki- és beszállását, ülő munkáját, ülésből való felállását a mindennapokban zavarja.
Tovább
schzs_63b953d64ec17.jpg

Ismét az Amerikai Reumatológiai Kongresszuson

A Covid 2 éve után ismételten személyesen vehettem részt az Amerikai Reumatológiai Kongresszuson...
Tovább
schzs_62ada242beedb.png

Íme a film!

A továbbképző nap (Az idős felnőttkori gyulladásos reumatológiai kórképek, 2022.04.09, Budapest) keretén belül egy film is készült, amelyre már egy előző post-unkban utaltunk.
Tovább
schzs_6276427cac3ae.jpeg

BEMER a tudományban

Az április 9-i Szakmai Továbbképző Nap részeként, a BEMER terápiáról is hangzott el előadás, melyet mindenki nagy érdeklődéssel hallgatott...
Tovább